Spackel utomhus

Spackel utomhus – Behöver du spackla utomhus? Kanske spackla på en murad vägg eller spackla på ett betonggolv el en betongtrapp utomhus. Vid spackling utomhus krävs det ett annat spackel mot de som används inomhus då det ställer betydligt högre krav på ett utvändigt spackel. Detta innebär i regel också att utvändiga spackel kostar mer än invändigt spackel. Det finns flera viktiga parametrar som påverkar om du kan spackla utomhus el inte, en sådan sak är temperaturen. Du ska inte spackla utomhus vid minusgrader för då fryser spacklet sönder. Det är även dumt att spackla i direkt solljus om det är en stekande het sommardag då detta gör att bruket torkar ur väldigt snabbt och kan orsaka sprickor. Läs alltid anvisningen för vad som gäller med det spackel ni köpt!

Listar här 2 st utvändiga spackel som täcker in de flesta områden:

Spackel utomhus

Cementbaserat handspackel som har en enkel bearbetning och som kan glättas och filtas. Reparationsbruket kan användas för spackling och utjämning av hål, ojämnheter, sprickor, svackor på golv och vägg. För utspackling och upprättning av trappnosar samt för fallspackling och upprättning av golv och väggytor i lagtjocklek från 2-30 mm. Perfekt för att spackla husgrunden, betonggolvet el spackla i betongtrappen som vittrat sönder.

Detta spackel kostar 459:- inkl moms / 12,5 Kg säck

Flytspackel Ardex k301 mix

Avjämningsmassa som är cementbaserad, för användning till spackling och utjämning av golvytor och håligheter, inom- och utomhus. Massan är frostbeständig. Snabbhärdande egenskaper gör den snabbt gång- och beläggningsbar.

Betong och cementslipsatser på balkonger, terrasser, källargolv, industrigolv, våtrum, konstant vattenbelastade ytor t.ex poolbotten. Underlaget skall vara av minst hållfasthetsklass C32/40, den kan vara torrt eller fuktigt men skall alltid vara fast. Godkänd för golvvärme. Dubbdäck kan skada ytan. Används lämpligen till spackling av betongytor och garagegolv som vittrat sönder med åren, dock viktigt att ni köper skydd att lägga ut på garagegolvet under vintertid om ni använder dubbdäck! Vid flytspackling rekommenderas nivåpinnar som du hittar under spackel tillbehör.

Detta spackel kostar 849:- inkl moms / 25 Kg säck