Golvspackel

Golvspackel – Ska du spackla golv? Om du söker flytspackel se fliken om flytspackel. Har här inriktat oss mot handspackling av golv. Handspackling brukar utföras efter flytspackling för att justera mindre svackor el för att få till en jämn och fin yta om flytspacklingen inte blev bra. I de fall där du ej flytspacklat innan men har en spånskiva el en befintlig betongplatta som underlag är dessa spackel för dig. Flera av alternativen kan även användas till vägg och tak.

Här nedan kommer de vanligaste golvspacklen:

Golvspackel ardex a31
Golvspackel ardex a31

Snabb finspackel lämplig för spackling på golv, väggoch tak. Används i bostadsmiljö och offentlig miljö för reparationer, upprätning och finspackling av håligheter och ojämnheter i underlaget före t.ex mattläggning. Endast för inomhusbruk, får inte användas utomhus eller i ständigt fuktbelastade utrymmen.

Underlag
Betong, anhydrit, spånskivor, keramiska plattor, golvskivor m.m. Ej lämplig när toppbeläggningen ska bli av härdplasttyp, epoxi eller andra beläggningar med stark krympspänning.

Detta spackel kostar 389:- inkl moms / 12,5 Kg säck

Golvspackel Ardex a45

Byggspackelför reparations- och fallbyggnadsarbete på golv, vägg och tak. Byggspacklet kan användas för bredspackling, fallspackling, lagning av trappnosar, hål, skador, utspackling av nivåskillnader, fixering av avlopp m.m. Ej vid tillskjutande fukt!

Detta spackel kostar 389:- inkl moms / 12,5 Kg säck

Golvspackel fallbyggnad
Golvspackel Ardex A46

Cementbaserat handspackel som har en enkel bearbetning och som kan glättas och filtas. Reparationsbruket kan användas för spackling och utjämning av hål, ojämnheter, sprickor, svackor på golv och vägg. För utspackling och upprättning av trappnosar samt för fallspackling och upprättning av golv och väggytor i lagtjocklek från 2-30 mm. Detta spackel tål fukt och är därför lämpligt i källarutrymmen.

Detta spackel kostar 459:- inkl moms / 12,5 Kg säck

Golvspackel källare

Om ni ska spackla i en källare där det i stort sett alltid finns tillskjutande fukt ska ni vara vaksamma på att använda rätt spackel. De flesta produkter är EJ för tillskjutande fukt men Ardex A 46 är ett spackel som klara tuffa förhållanden och det vi använder oss av när vi spacklar i källarutrymmen. Var noga med att läsa på den produkt ni har köpt hem så den är avsedd för tillskjutande fukt annars bör ni tänka om. Tänk på att samtliga garantier som tillverkarna lämnar kräver att monteringsanvisningar följts och tummar man på det går det ej att komma och klaga där ni köpt spacklet. Huvudregel oavsett vilket spackel ni ska använda, läs monteringsanvisningen!